Министърът на спорта обеща основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил

/ ММС
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви плановете на министерството за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил, по време на церемонията по награждаване на Атлет на България за 2017 г.

“Изключително бях щастлива да го чуя. После разговарях с министър Кралев и той ме увери, че до края на годината новата писта ще е факт. Кюстендил е уникално място за подготовка на състезатели, на чист въздух под планината Осогово.

В града се раждат и много спортни таланти”, каза пред Дарик една от най- добрите лекоатлетки на България от близкото минало, кюстендилката Цветелина Кирилова. Тя благодари и на кмета Петър Паунов за подкрепата му спорта и успешните преговори с министър Кралев.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов каза Дарик, че министъра на спорта е бил на неофициално посещение в Кюстендил и е разгледал на място спортната база, преди Коледа.
“Много му благодаря за подкрепата за спорта в Кюстендил. Идеята ни е за нова закрита лекоатлетическа писта, с ново отопление и осветление”, заяви Петър Паунов.

Алекзандър Йорданов със сребро от държавното първенство по лека атлетика
Дарик Кюстендил, архив

Министър Кралев увери по време на Атлет на годината, че и във втория му мандат начело на ММС държавата ще продължи да прави сериозни инвестиции в спортната инфраструктура, която ще се използва за подготовка и състезания по лека атлетика. 
 
„Освен цялостната реконструкция на „Асикс Арена“, инсталирахме отопление и осветление на закритата зала в Сливен. В момента работим по закритата зала на „Локомотив“ в Пловдив. Тя ще бъде завършена за следващия сезон и ще разполага с нова писта.

В Кюстендил започнахме по същия начин – подменяме осветление, правим нова писта. Изградихме писта в Хасково, в момента изграждаме писта и в Сандански. Поставили сме си задача до края на календарната година да бъде готова залата в Бургас.

Предстои реконструкция и на закритата зала в Добрич - тя е изключително стратегическо и важно за българската атлетика съоръжение, което пое основната тежест по подготовката на нашите състезатели през последните 7 години“, заяви Кралев. 
 
Дарик- Кюстендил