Михаела Крумова и Васил Иванов защитават бившия областен управител по дело за клевета
Михаела Крумова и Васил Иванов защитават бившия областен управител по дело за клевета / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Съдия Пламен Деянов от Районен съд- Кюстендил даде ход на делото за клевета заведено от ликвидаторът на ВиК- Кюстендил срещу бившия областен управител Владислав Стойков. Лазаров има граждански иск за 15 000 лв., заради публични изказвания на Стойков, които са обидили ликвидатора на ВиК и са навредили на работата му.
Адвокати на бившия областен управител са Михаела Крумова и Васил Иванов. Те поискаха да бъдат призовани и разпитани като свидетели бившият зам.- министър на регионалното развитие Добромир Симидчиев и кметовете на Кюстендил, Бобов дол, Бобошево, Рила, Кочериново, Трекляно и Невестино, както и хора, които са платили два пъти една и съща сметка за вода.
"Това е опит за протакане на процеса. Тези хора са служебно ангажирани и могат да се отлагат заседания. Кметовете са и представители на общини, които са длъжници на ВиК- Кюстендил, в ликвидация. Предложих да разпитаме всички абонати на водното дружество, но съда отказа", коментира адвокатът на Йордан Лазаров, Ангел Ангелов. Двамата са завели дело за обида и срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов, като вече има няколко отвода на съдии от Районен съд- Кюстендил и делото може да бъде прехвърлено на друг Районен съд.
Кметовете на общини вече декларираха готовност да бъдат съдени от ликвидатора на ВиК, като заявиха, че действията на Стойков като областен управител са били следствие на техни молби. Те настояха и ликвидацията на водното дружество да приключи, като искат насрочването на Общо събрание.
Любопитното в случая е, че Йордан Лазаров и Владислав Стойков са членове на ПП ГЕРБ.