/ Дарик- Кюстендил, архив
Много сигнали за подобряване на безопасността на движението в Кюстендил и в селата са постъпили до обществения посредник Васил Иванов. Един от тях отново е свързан с кръстовището на улиците “Цар Симеон” и “Даскал Димитри”, където стават често катастрофи.

“На това кръстовище бяха поставени изкуствени неравности по ул. Цар Симеон, но сега идеята е да се монтиран и параболични огледала. Това предложение вече е одобрено от Общинската комисия по безопасност на движението и ще бъде реализирано при финансова възможност от общината”, коментира пред Дарик Васил Иванов.

Местният омбудсман има отговор и от Министерство на правосъдието относно паркирането пред Съдебната палата и зад нея. Улица “Иларион Ловчански” е затворена за движение и паркирането там е забранено, а пред палатата има само 4 служебни паркоместа.

“Имам много сигнали и за движение на цигански каруци, в района на метанстанцията, до река Банщица. Пречи се на движението на хора и автомобили, и се замърсява околната среда. На това място се точи минерална вода, в близост паркират и училищните автобуси”, заяви местният омбудсман, който ще подаде сигнал до общинска администрация.

В село Коняво искат поставянето на изкуствени неравности / “легнали полицаи” /, за намаляване на скоростта на движение през населеното място. В село Копиловци, жители са се оплакали от тежкотоварните камиони на строителна фирма, които създават предпоставки за катастрофи и рушат пътната настилка, допълни Васил Иванов.
 
Дарик- Кюстендил