Марио Стоянов със златния пояс на братя Илиеви. Армен Назарян уважи турнира
Марио Стоянов със златния пояс на братя Илиеви. Армен Назарян уважи турнира / netinfo

Марио Стоянов е новият носител на "златния пояс" от 17- тия Международен турнир по борба за кадети, в памет на "Васил и Георги Илиеви".  Той ме бе връчен от Борислав Желязков. Състезателят от Самоков се бори на това състезание от името на кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви". Стоянов спечели първото място в категория до 76 кг. На трето място останаха двама кюстендилци- Красимир Иванов и Димитър Ников.

80 борци от 12 отбора взеха участие в турнира, сред тях и гости от Македония, като треньора на тима взе и купата за чуждестранно участие.

Илиян Стефанов загуби финала в категория до 46 кг и спечели сребърен медал за кюстендилската школа. Слави Въжарски е трети при 69- килограмовите. Бронзов медал и за Виктор Андонов.

Победителите в категориите: 42 кг- Нестор Несторов от "Локомотив- 93"- Варна; 46- Августин Спасов от "Рилски спортист"- Самоков; 50 кг- Кънчо Емилов от "Локомотив"- Пловдив; 54- Йото Йотов от "Левски"- София; 58 кг- Станислав Луков от ЦСКА; 63- Сали Сали от "Левски"; 69- Иво Кьосев от "Рилски спортист"; 85 кг- Евгени Генчев от "Рилски спортист"; 100 кг- Трифон Агов от "Локомотив"- Пловдив.

Медалистите получиха парични премии и медали. Откриването на международния турнир в Кюстендил, в памет на братя Илиеви уважи олимпийският, световен  и европейски шампион Армен Назарян. Гости бяха областният управител Владислав Стойков, който откри турнира, началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска. На откриването бяха сестрата на братя Илиеви- Марияна, дъщерята на Васил- Ивона, президентът на клуба Георги Стефанов.

Почетен за 80-годишния си юбилей бе Константин Карапетков, основателят на борбата в Кюстендил. Той получи награди от федерацията, общината, клуба и много приятели.