/ Влади Владимиров
Дискусионна вечер на тема „Контрол на теглото”, с участието на д-р Герасимова – лекар-физиотерапевт от болница „Света Анна” София ще се проведе на 21 юни, от 18.00 часа в залата на Килийното училище.

Срещата ще включва кратка теоретична част и повече време за въпроси, споделяне на личен практичен опит по темата, дегустация на здравословни храни, някои измервания, а входа ще бъде свободен.
Организатори са Фондация АДРА България, със съдействието на Община Кюстендил.

В дните от 27 до 29 май, в град Кюстендил се проведе Здравно ЕКСПО /Зелена линейка/, с участието на квалифицирани лекари и доброволни сътрудници. Над 400 жени, мъже и тийнейджъри си направиха измервания на здравни показатели като: ръст, тегло, обем на белите дробове, кръвна захар, пулс и процент на кислород в кръвта, костна плътност за жени и други.

“Радващо е, че резултатите показват по-добър здравен статус на гражданите на град Кюстендил в сравнение с редица други региони на страната. Участниците имаха възможност да попълнят анкета за следващи мероприятия на различни теми. Резултатите от нея определят като приоритетни за хората „Контрол на стреса” и „Контрол на теглото”, информират от община Кюстендил, в поканата за дискусионната вечер на тема- “Контрол на теглото”.
Община Кюстендил