Кои улици следва да се ремонтират по проекта ИСПА в Кюстендил?
Кои улици следва да се ремонтират по проекта ИСПА в Кюстендил? / netinfo

Кръговото кръстовище, при бившия плувен комплекс в Кюстендил, предстои да бъде затворено заради ремонтните работи по проекта ИСПА, за подмяна на водопровод и канализация. Строителните фирми ще работят по ул. "Хаджи Димитър", връзката между двете кръгови кръстовища и по ул. "Антим I ", каза за Дарик ръководителят на проекта Тихомир Тонов.

Ще започне работа и по северния канализационен колектор, от кръговото при плажа, по ул. "Г. С. Раковски" / локалното платно / до бул. "България".

"Между 10- 15 март ще действаме по "Гюешевско шосе", като ще се подменя довеждащия водопровод от пречиствателната станция в село Жиленци, в посока ул. "Цар Освободител", заяви инж. Тонов.

След като фирма "Рила" приключи с ремонтните дейности по главната улица на Кюстендил, от Аджундар до Съдебната палата, фирма "Райкомерс" ще продължи по ул. "Цар Освободител" до кв. "Младост".

Плановете на фирмите- изпълнителки са разчетени така, че при работа по ул. "Гороцветна", да бъде отворена ул. "Ал. Стамболийски".

По ул. "Ал. Стамболийски" вече бе подменен водопровода, но предстои и поставяне на канализация.

"Улицата е сложна за изпълнение, защото по нея минават- два водопровода, дере с тръба Фи- 100, което идва от кв. "Колуша", канализация и тръби за газификация", обясни ръководителят на проекта Тихомир Тонов.