/ Дарик-Кюстендил
Такса смет в Кюстендил да остане без промяна, предлага в докладна записка кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщиха от Общинския съвет.

Ако съветниците приемат предложението, таксата, която не е променяна в последните десет години, ще остане 1,4 промила върху данъчната оценка на имота, за територията на града. Извън територията на Кюстендил таксата е 2 промила.

8 938 семейства са получили помощи за отопление в област Кюстендил

Двайсет и седем населени места са освободени от такса смет, заради липсата на сметоизвозване, а в други четири села таксата ще бъде в размер на един промил. Фирмите ще плащат по 5,5 промила в града, а в населените места без сметосъбиране - 1,1 промил.

Общинският съвет в Кюстендил ще проведе последното си заседание за годината на 29 декември. Заседанието ще бъде присъствено и ще се проведе от 14:00 часа в залата на читалище "Братство".

В предварителния дневен ред са включени 23 докладни записки. Общинският съвет ще гласува и предложение за освобождаването от наеми и такси за заведенията и наемателите на общински обекти за периода, в който не работят, поради въведените противоепидемични мерки. Става въпрос за около 15 такива наематели.
БТА