Кметовете на по- големите села в община Кюстендил с декларация срещу мандат за Александър Методиев от ДПС
Кметовете на по- големите села в община Кюстендил с декларация срещу мандат за Александър Методиев от ДПС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Кметовете на големите села в Кюстендил с протест срещу мандата на ДПС
75408
Кметовете на големите села в Кюстендил с протест срещу мандата на ДПС
  • Кметовете на големите села в Кюстендил с протест срещу мандата на ДПС

Сдружението на кметовете от селата в община Кюстендил излезе с протестна декларация, солидарна с изявлението на кмета Петър Паунов срещу даването на мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район. По неофициална информация, защото все още се очаква решението на ЦИК, Александър Методиев / Бат Сали / ще бъде депутат от Кюстендилско.
"С 800 гласа, ДПС получават мандат и по този начин се подменя вота на избирателите, както в града така и в селата. Сдружението на кметовете представлява 12 000 избиратели, които гласуват за едно, а получават друго. Наясно сме, че системата работи по този начин, но нашият призив към следващото Народно събрание е да се промени тази система или Изборния кодекс, за да може реално упражнения вот да си дойде на мястото", каза пред Дарик председателят на сдружението, кметът на село Граница Лъчезар Гергов.

ДПС има девет гласа в село Граница. "Това е демокрацията, да си гласуваш, за който искаш, но не ги разбирам тези хора. Притеснителното е, че от някъде идват гласове, добавят се е към тях и получават мандат, като пред тях има още 7 партии", допълни Гергов.

"Ние няма как да контактуваме с този депутат. Той не е от нашия регион, от Самоков е . Предпочитаме депутатите да са от региона, да се срещаме с тях, да ги запознаваме с проблемите. Александър Методиев, не сме го виждали в населените ни места. Виждали сме го в медиите, в друга светлина", заяви пред Дарик кметът на село Багренци Иван Христов. ДПС получава подкрепа от 5- ма избиратели в село Багренци.