КАТ и ДАИ ще помагат на пътя през зимата, отбивките за тирове в областта са малко
КАТ и ДАИ ще помагат на пътя през зимата, отбивките за тирове в областта са малко / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Автопатрулите на КАТ имат готовност да подават денонощно информация за състоянието на републиканската пътна мрежа през зимния сезон. "Моля, кметовете на общини да предоставят в Районните управления лица и телефоните им за денонощен контакт при нужда, защото ние получаваме и през 112 сигнали от бедстващи лица и око нямаме тази информация не може да действаме по най- адекватния начин", заяви началникът на сектор "КАТ- Пътна полиция" Румен Точев. Той допълни, че е проверена техниката на фирмата за пътно поддържане, като регистрация и водачите на машините, за тяхната правоспособност и квалификация.
Нямаме проблеми с координацията с Областно пътно управление и ДАИ, при усложнена пътна обстановка, каза още Румен Точев.

КАТ и ДАИ ще помагат на пътя през зимата, отбивките за тирове в областта са малко
netinfo

Определени са и отбивките за тирове, при въвеждане на забрана за движение на тежкотоварни автомобили, макар че те са малко за територията на Кюстендилска област. Такива има от двете страни по главен път Е- 79. По пътя от ГКПП Гюешево в посока София, товарните автомобили ще бъдат отбивани при неработещата бензиностанция, след пункта в посока Кюстендил, при "Юлията" до село Жиленци и при бензиностанция "Теди Сим" до Кюстендил.
"Това са ни единствените места и в краен случай на пътното платно, плътно до банкета. Отбивките ще се почистват от формата по пътно поддържане. Тя има ангажимент и за изтеглянето на варирали МПС, но само до най- близката отбивка на пътя", каза директорът на ОПУ Юлияна Божилова.
ДАИ- Кюстендил има готовност за контролната си дейност през зимния сезон, като при нужда на пътя ще излизат и инспектори от други отдели, като изпитващи шофьори и др., каза директорът Росен Раденков.