/ НЧ Асклепион
Писателят Калин Терзийски се срещна с кюстендилци, в препълнената зала на Килийното училище. Събитието, организирано от читалище „Асклепион“, продължи над  два часа, в които писателят сподели интригуващи аспекти от своята философия за човешката същност, за мисията на творчеството и за общуването между хората.

Калин Терзийски в Кюстендил
НЧ Асклепион

Негови разкази от книгата му „Мечката“ прочетоха младите актьори от Кюстендилския театър Денислава Николова и Николай Брънзалов, на които Терзийски искрено благодари  за интересната и талантлива  интерпретация на текста.

Писателят Калин Терзийски идва в Кюстендил с „Мечката“ и други свои книги

Стилни щрихи в атмосферата на събитието внесе музиката на Павел Чавдаров, което гостът специално отбеляза. По време на цялата среща художникът Здравко Анев  рисуваше на два статива едновременно и заедно с това правеше видеоклипове.

Калин Терзийски в Кюстендил
НЧ Асклепион

“Идвам за първи път в Кюстендил и съм силно впечатлен  и от красивия ви град, и от духа и будността на хората, които видях тук”, каза Калин Терзийски, който отговаря на въпроси от гостите в залата и раздаде десетки автографи.

Калин Терзийски в Кюстендил
НЧ Асклепион

“Изкуството в пустиня не вирее - когато ценностите са принизени и вулгаризирани, не може да очакваме разцвет на изкуството и духовен подем. Но, изкуството е единственото нещо, което може да спаси човека и да съхрани човешката му същност”, каза още Калин Терзийски, като  заяви, че с радост ще дойде отново в Кюстендил, щом излезе от печат новата му книга.
НЧ Асклепион