Кюстендил
Кюстендил / netinfo
Стъпалата на стълбищата в Седмо ОУ "Ильо войвода"-Кюстендил са изписани с най-важните личности и дати в българската история, от създаването на българската държава, през 681 година от Хан Аспарух, до наши дни. Идеята е на част от учителите от училището.
„ Зрителната памет има огромно значение при запаметяването на информацията. Така всеки ден, когато тези имена и дати са пред очите на учениците, няма начин те да не бъде запаметени дълготрайно”, заяви директорът на училището Румяна Здравкова.

Кюстендил
netinfo

И учители и ученици са доволни от новите стъпала, който ще помогнат по- лесно да се усвои учебният материал по история на България.
„Надявам се тези надписи да помагат на децата. Направата им на стълбите е идея, която я имаме отдавна. Аз съм го виждал в училище в Казанлък и много ми хареса идеята. Благодаря на колежките, които се справиха страхотно. Годините са подредени исторически хронологично. Мисля,че са избрани най- важните дати и събития”, каза началният учител Боян Петров.

Кюстендил
netinfo

Тези дати и събития са част от учебния материал по предмета “Човекът и обществото” и присъстват във въпросите от външните оценявания през годината.

Кюстендил
netinfo