/ БГНЕС
Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро“ в Рила, е ликвидиран тази сутрин.

Пожарът край Сухото езеро в Рила е пред потушаване

Той обхвана площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, пожарът бе гасен от екипи на пожарната, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“, доброволци, хеликоптер от авиобаза „Крумово“.

БГНЕС

В момента, на място са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

Пожарът край Сухото езеро в Рила е локализиран

Междувременно, 18 пожара са възникнали в Кюстендилска област.  Пожарът, който възникна в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, унищожи дървена барака, оградни колове, 20 овощни дръвчета, 15 лозници.

Той обхвана площ от 20 дка.Беше угасен от два противопожарни екипа на пожарната в Кюстендил, спасени са пет къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора. 

Пожар в района на Сухото езеро в Рила (СНИМКИ)

Пожарът, възникнал в с. Боровец, Община Кочериново, в изоставена къща е угасен от два противопожарни екипа на пожарната в Рила, сградата с 50 кв.м разгъната площ е унищожена, спасени са три намиращи се наблизо сгради.