Ивелина Радионова представи творчеството си в Дупница
Ивелина Радионова представи творчеството си в Дупница / netinfo
Авторката на „Алтъна” гостува в Дупница по покана на НЧ „Пейо Яворов”, което тази година отбелязва 40 години от създаването си. Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от стиховете си. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана” и др.
Много са имената, с които я наричат „Алтъна”, „Усмивка от бетон”, „Момичето с тъжните очи”, „Вълчицата”. Тя обаче приема за най-близо до нея самата „Момичето с тъжните очи”, защото както самата тя сподели, тъгата е мед за твореца, той твори и създава повече когато е тъжен. „Когато съм щастлива забравям да пиша” каза още Ивелина.
Пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” така авторката отговаря какво е за нея Родината.

Освен поезия Ивелина пише и проза, това за нея е предизвикателство, което приема през 2016 година, в последствие се оказва, че прозата я вълнува повече от поезията и след „Алтъна” и „Обич” се очаква да излезе до края на годината „Йова разказва”, която ще включва къси разкази.
Ивелина Радионова е подарила текст за песен на фолкорно трио „Авлига” към НЧ „Пейо Яворов”, стихотворението „Ти ли момко?” е част от стихосбирката „България в сърцето ми”. На представянето на творчеството на Ивелина в Дупница пяха именно фолклорно трио „Авлига” и Ивайла от „АртПоп”.