Иван Костов откри предизборната кампания на ДСБ в Дупница
Иван Костов откри предизборната кампания на ДСБ в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

„Радвам се, че Дупница става красива и уютна с времето, но ми казаха, че няма хора, градът обезлюдява, което е тревожно и е съдба на много малки градове в страната", с тези думи Иван Костов откри кампанията на ДСБ в Дупница и Кюстендилски избирателен район. Няма работни места, а и трудно се намира работа, пазара се свива, а всичко това е следствие от икономическата криза, допълни лидерът на ДСБ.

Иван Костов откри предизборната кампания на ДСБ в Дупница
netinfo

Иван Костов се обърна към членовете, симпатизантите и съмишлениците на синята идея да имат самочувствието на хора, които са част от политическа партия или коалиция, която е участвала на два пъти в извеждането на България от тежки кризи, през 1990година и през 1996/97 година. „Това е авторитета, с които сме застанали пред хората. Ние никога не сме вкарвали България в проблем, а сме помагали да излезе от тях", заяви Иван Костов. Той допълни, че сега се обръщат към разума на хората, за да им кажат, че от тях зависи дали страната ни ще се промени към добро.„Не ги лъжем, че ние можем да спасим всичко, което те искат. Нито един въпрос не може да се реши без участието на самите хора", каза още Костов.

В Дупница беше представена и листата с кандидатите за народни представители от коалиция ДСБ и БДФ.

„Хората,които сме излезли пред вас сме хората,които останаха зад синята идея във всички тези трудни години и, които отново ще я подкрепят", каза водачът на листата д-р Иван Пипонов. Той допълни, че през всичките 23 години е бил от едната страна на барикадата, борил се е и се е опитвал да промени България, тя да бъде по демократична страна, с проспериращ народ.

„Това, което искаме ние за себе си, го искаме и за страната си. Ние искаме една силна страна, в рамките на цивилизования свят. Задачата ни е трудна, но съм уверен, че крайния успех ще бъде наш. Уверен съм, че в края на тези 30 дни, ние ще имаме своето представителство в 10-ти многомандатен избирателен район. Ние сме хората, които не се отказаха от синята си мечта", каза още д-р Пипонов.

Иван Костов откри предизборната кампания на ДСБ в Дупница
netinfo