Иван Андонов е единственият кандитат за поста председател на ОС- Кюстендил
Иван Андонов е единственият кандитат за поста председател на ОС- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Досегашният председател на ОС Кюстендил Иван Андонов е единствената кандидатура за новия 6- месечен мандат, от ротационния принцип за поста. Той бе предложен от групата съветници на БСП, чрез Христо Абаджиев. Предстои тайно гласуване.
Иван Андонов отчете последния си мандат, от 25 юли до днес. Проведени са 7 заседания на съвета, като са разгледани 175 докладни, от тях 153 внесени от кмета Петър Паунов, 8 от председателя на ОС и 14 от съветници. Местните народни избраници са заседавали 18 часа и 30 минути. Най- кратката сесия е 1 час и 5 минути, а най- дългата 4 часа и 5 минути.
Най- активни пред микрофона на ОС- Кюстендил са били Младен Ризов с 65 изказвания, Мая Шишкова с 37, Кирил Станчев- 29, Атанас Кирилов- 23 и Стоян Стоилов- 21 изказвания. Председателят Иван Андонов е приел 412 граждани за последните 6 месеца.
"Благодаря за съдействието на общинска администрация, на кмета и зам.- кметовете. Работихме в колегиална атмосфера и конструктивен тон. Общинският съвет работи ефективно и с цел да подпомага гражданите на Кюстендил", коментира Андонов.