Приемен ден
Приемен ден / ПП ГЕРБ
"Проблемът с обособяването на Асоциацията по ВиК в Кюстендилска област вече е национален. А най-потърпевшата община е Дупница“, това каза на пресконференция народният представител Ивайло Константинов. „Нямаме полезен ход“ по отношение на обособяване на ВиК Асоциацията в област Кюстендил. Припомням, че единствено Сапарева баня отказва да влезе в Асоциацията в област Кюстендил.
Константинов коментира, че едва ли повече от 10 са общинските ВиК-та, които са направили инвестиции във водопроводните и канализационни системи.
„Намерението на правителството беше на общини, които не са се включили във ВиК Асоциация, да не се показва тоягата, в смисъл такъв, че от следващата година България ще търпи санкции. Много трудно може да обясним на хората в Сапарева баня какви са последствията. За огромно съжаление най-потърпевшата в национален мащаб е община Дупница“, заяви Константинов. Той допълни, че и сега му предстои среща с кмета на Сапарева баня, Калин Гелев, но не вижда как ще се реши този проблем.