Искат психиатрична експертиза на обвинените в убийството на Николай Радев
Искат психиатрична експертиза на обвинените в убийството на Николай Радев / netinfo

Родителите на убития Николай Радев от Дупница- Гълъбина и Юрий Радеви и съпругата му Милена Радева предявиха граждански искове срещу обвинените за убийството Николай, Иван и Владимир Карастоянови на заседанието в Кюстендилски окръжен съд днес.

Искат психиатрична експертиза на обвинените в убийството на Николай Радев
netinfo

 

 

Адвокат Марин Марковски се противопостави на това да бъдат конституирани трима граждански ищци и частни обвинители - Милена Радева, Юрий Радев и Гълъбина Радева с мотива , че ще се усложни наказателния процес с гражданските искове. Съдия Мирослав Начев допусна гражданските искове и на тримата. Милена Радева иска обезщетение за причинени неимуществени вреди от 85 000 лева солидарно от тримата обвиняеми, а родителите наубития Николай искат  150 000 лева солидарно от обвиняемите.
В съдебната зала прокурор Калфин представи обвинителният акт, според който Владимир и Иван Карастоянови са съучастници в умишленото деяние, а Николай Карастоянов е причинител на деянието. Тримата обвиняеми отказаха да дават обяснения в настоящото заседание, но заявиха, че ще говорят на по-късен етап от процеса.
Адвокат Марковски, който защитава Иван, Владимир и Николай Карастоянови настоя да бъде назначена комплексна съдебнопсихиатрична експертиза, която да установи в какво състояние са били тримата, по време на извършеното деяние. Искането е психолози и психиатри да присъстват на разпитите на очевидците на деянието , както и да отправят въпроси към тях. Съдя Мирослав Начев ще се произнесе по искането, след като бъдат разпитани свидетелите.
Делото продължи с разпит на свидетелите Иван Радев- брат на загиналия Николай и Александра Иванова и Цветелина Христова, заради въпросите от личен характер, разпитът беше закрит за журналисти.Владимира Карастоянова не бе разпитана, защото й прилоша и бе изведена от залата.