Инж. Лазаров провери строителните работи по трасето на лот 2 Дупница - Благоевград
Инж. Лазаров провери строителните работи по трасето на лот 2 Дупница - Благоевград / netinfo

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров провери строително-монтажните работи по трасето на лот 2 Дупница - Благоевград от АМ „Струма". На изпълнителя на обекта инж. Лазаров разпореди да бъдат взети бързи мерки за по-голяма мобилизация и осигуряването на повече строителна техника по трасето на магистралата. Само по този начин ще бъде спазен определеният срок за завършване на отсечката - краят на октомври, подчерта инж. Лазаров. Физическото изпълнение на лот 2 към 31 юли е около 70℅.

Лот 2 на АМ „Струма" - от Дупница до Благоевград от км 322+000 до км 359+000", е с обща дължина 37,48 км.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство е КОНСОРЦИУМ „СТРУМА-ЛОТ 2", в който участват: „Импреза" АД, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство" АД, България и „Пътстрой - 92" АД, България. Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява ДЗЗД „ОБЕДИНЕНИЕ „СТРУМА-ПП", в което участват: „Пътинвестинженеринг" АД и „Пътпроект" ЕООД - гр. София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. и националния бюджет.