Илиян Стоянов: Ако се върна в България, ще работя с деца за футбола в Кюстендил
Илиян Стоянов: Ако се върна в България, ще работя с деца за футбола в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Илиян Стоянов за футбола в България и Япония пред Дарик- Кюстендил
80035
Илиян Стоянов за футбола в България и Япония пред Дарик- Кюстендил
  • Илиян Стоянов за футбола в България и Япония пред Дарик- Кюстендил

"Сърцето ме заболя, като видях в какво състояние е стадион "Осогово", който бе национална спортна база. Общината трябва да обърне по- голямо внимание на децата и условията за спорт", каза в ефира на Дарик Илиян Стоянов. Бившият футболист на "Велбъжд", "Левски", защитник в националния отбор, който завършил кариерата си в Япония, бе гост на живо в студиото на Дарик- Кюстендил. Стоянов бе категоричен, че футбола в България е под всякаква критика, а трагедията в "Левски" е пълна.
"Дано спечелим Купата на България, че да измием малко срама", каза Коловати, който е един от любимците на сините фенове и често критикува през последните месеци и Георги Иванов.
Илиян Стоянов е в България, за да продължи треньорското си обучение. Той изкара стаж в "Марек", като част от плана му за получаване на "УЕФА "А" лиценз. Следващата стъпка ще му бъде за придобиване на "UEFA Pro лиценз", за да може да води и професионални отбори.
Стоянов създаде преди 3 години собствена футболна академия в Япония, където живее и работи. От април 2014 година, школата му има вече и лиценз за участие в първенствата от детско- юношеския футбол.
"Имам около 60 деца, има интерес от родителите, но аз залагам на качеството, а не на количеството. Селектирам деца от 6- 7- годишна възраст за професионалния футбол. При мен децата не плащат нищо, опитваме се да намираме спонсори. Академията е в по- беден район на страната, на 80 км. от Хирошима, в град Кудамацу", разказа пред Дарик Илиян Стоянов.
"Бъдещето ми в момента е свързано с Япония, но никога не казвай никога. Ако се върна да работя с деца, ще е в Кюстендил. За жалост, ако се опиташ да направиш нещо хубаво в по- малките градове, започват да те дърпат надолу", заключи Коловати.