Илчо Велинов: Ние не сме търгаши на деца. Горд съм с треньорите във ФК Бузлуджа
Илчо Велинов: Ние не сме търгаши на деца. Горд съм с треньорите във ФК Бузлуджа / netinfo
Илчо Велинов: "Ние не сме търгаши на деца. Горд съм с треньорите във ФК "Бузлуджа"
24089
Илчо Велинов: "Ние не сме търгаши на деца. Горд съм с треньорите във ФК "Бузлуджа"
  • Илчо Велинов: "Ние не сме търгаши на деца. Горд съм с треньорите във ФК "Бузлуджа"

В Кюстендил има място и за двата футболни клуба- "Велбъжд" и "Бузлуджа" е категоричната позиция на президентът на по- новия клуб Илчо Велинов. Неговото доказателство- ФК "Бузлуджа" вече е на 5 години. Велинов отхвърли намеците на конкуренцията, че в клуба работят неквалифицирани хора.

"При нас работят хора дали много на кюстендилския футбол, в едни от най- силните му години- Пламен Петров- Бързака, Николай Николов- Чезето и Борис Христов. Двама от тях имат квалификация учител- треньор, а Пламен Петров кара "лиценз- Б". Горд съм, че такива хора работят в клуба", каза за Дарик Илчо Велинов.

Що се отнася до контролите, които играе "Бузлуджа" с отбори като ЦСКА и "Левски", Велинов коментира, че те се правят  с цел децата да бъдат конкурентноспособни на тези отбори, а не да ги гледат като извънземни при срещи за Купата на България или на републиканските финали.

"Искам категорично да кажа, че ние не сме търгаши на деца. Ако един футболист е добър е нормално да бъде забелязан, но решението дали да отиде в друг по- голям клуб е на родителите", заяви президентът на "Бузлуджа". Той пожела успех на отборите на "Велбъжд", защото само конкуренцията води до качество.