Христо Пенов
Христо Пенов / netinfo
Христо Пенов спечели титлата в клас Ротакс Джуниор от шампионата по картинг, кръг преди края му. Кюстендилският пилот бе безапелационен на пистата в Хасково, като бе най- бърз в тренировките за място, а след това се класира на първо място в проведените 2 манша на осветление, което му бе напълно достатъчно, за да бъде недостижим на върха на класирането в клас Ротакс Джуниор. Преследвачът му Александър Коларов остана втори. 

С първото място в шампионата, Христо Пенов ще защитава името на България на най-голямото картинг събитие за тази година - Гранд Финалите на Ротакс в Портимао, Португалия. В неговия клас ще бъдат събрани най- добрите пилоти- 72 участника от повече от 50 държави.

Христо Пенов
netinfo

Състезателят на КК “Кюстендил” спечели 4- та си шампионска титла по картинг, след като бе №1 в Академията за млади пилоти през 2011 г., в клас Мини БГ през 2012 и в клас Мини през 2013 г. От 2014- 2016, Пенов бе три пъти трети в клас Ротакс Джуниор, по различни технически причини.

Още преди кръга в Хасково, Ротакс.БГ като официален диструбутор на Ротакс за България и организатор на RMC Bulgaria шампионата съобщи, че предстоящите кръгове 8 и 9 ще бъдат последни за шампионата тази година и ще формират крайното годишно класиране. Тази промяна се налага поради малкия интерес към този клас и все по-трудното събиране на минималния брой пилоти за формиране на състезание.
 
Дарик- Кюстендил