Глоби за баничарници, фирма за бързи кредити и коне в Дупница
Глоби за баничарници, фирма за бързи кредити и коне в Дупница / Личен архив

За нарушаване на общински наредби са санкционирани 4 фирми. Проверките се извършват от Контролното звено към община Дупница.
Санкционирани са два търговски обекта в Дупница. Причината е, че развиват търговска дейност, без необходимата за това регистрация. Те ще бъдат санкционирани съгласно Наредбата за обществения ред с глоби от 50 до 500 лева. И двата обекта предлагат закуски целодневно. Проверките са направени в обхвата на правомощията на Контролното звено, без РЗИ, НАП и другите институции.
"Контролното звено" е съставило акт и за изхвърлени строителни отпадъци на фирма, която извършва строително- ремонтни дейности. Санкцията за тях ще бъде от 50 до 250 лева, съгласно Наредбата за опазване на обществения ред.
4- та санкция тази седмица е за фирма предлагаща бързи кредити. Съгласно Наредбата за рекламната дейност на територията на община Дупница, актът им ще бъде от 300 до 600 лева, а санкицията е за лепене на рекламни материали на нерегламентирани места.
Към звеното може да се подават и сигнали за коне оставени без надзор. За такъв пореден случай сигнализраха дупничани, които тази сутрин поглеждайки през прозореца на апартамената си в жк. Бистрца виждат в детска площадка спокойно да пасат седем коня. Това обаче не е изолиран случай. За да бъдат установени на място, от администрацията в Дупница съветват, сигналът да бъде подаден своевременно на тел. 0701 5 92 59.