Футболът да вземе връх, си пожелаха старши треньорите на Велбъжд и Германея
Футболът да вземе връх, си пожелаха старши треньорите на Велбъжд и Германея / Дарик- Кюстендил,архив

"Велбъжд" посреща "Германея" в дербито на Кюстендилска област от последния есенен кръг на Югозападната "В" група. Срещата е от 14 ч. на стадион "Осогово". И от двата щаба изразиха пред Дарик надежда, че футбола ще вземе връх в двубоя и той няма да прилича на последния сблъсък, който провокира много напрежение и взаимни нападки.
Във "Велбъжд" няма наказани футболисти, но контузии вадят от състава за двубоя Кирил Мицов и Христо Гоговски. През тази седмица тренировки подновиха Адриян Бачовски и Йордан Йовчев, който не са още не са 100% готови за игра, но ще бъдат в групата.
"Ако си играем играта и покажем футбола от най- успешните ни мачове през полусезона ще победим. Уважавам противника и треньора им", каза пред Дарик старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев.
Старши треньорът на "Германея" Борис Кръстев вече няма да разчита на нападателя Димитър Чечев. Наказан е Юли Аргиров.
"Очаквам да няма напрежение и футбола да вземе връх. Сами си направихме труден полусезона, загубата от "Спортист"- Своге ни извади пак от равновесие, но ние играем по- добре като гости. Имаме работещи момчета, които отсъстват от тренировки и това си оказва влияние в официалните мачове. През паузата ще търсим отговорни момчета, които да сработим с 5- 6 основни футболисти, на които разчитаме", коментира Борис Кръстев пред Дарик.
"Велбъжд" имат 18 т. и са на 9- то място, а "Германея" са с 13 т. на 12-та позиция в Югозападната "В" група.