Фотоволтаична централа вместо завод за отпадъци в Горна Гращица?
Фотоволтаична централа вместо завод за отпадъци в Горна Гращица? / netinfo

Инвеститори са проявили интерес да изградят фотоволтаични централи в землището на село Горна Гращица, коментира кметът Петър Паунов. Става дума и за местността "Себеславица", където на терен от 187 дка имаше идея през 2007 г. да бъде построен завод за битови отпадъци.

През фувруари 2007 година, Общинският съвет в предишния мандат прие, а месец по- късно отхвърли решението си за строеж на завод за изгаряне на боклука. Паунов тогава протестира срещу идеята на предшественика си Людмил Стоянов, като организира и специална кампания.

На 4 юни, община Кюстендил предлага за продажба на търг имот от 187 дка в местостта "Себеславица", с начална цена от 195 930 лв. Обявени са и още 2 терена в землището на село Горна Гращица, 692 дка в местонстта "Брекян" с цена от 725 616 лв. и близо 25 дка в "Поповица" при начална тръжна цена от 25 402 лв.

"Има интерес за фотоволтаична централа, но дори не знаех, че търга вече е обявен. Ако цената ги устроива, ще има резултат. Ние няма да я намаляваме.", отговори на въпрос на Дарик кметът Паунов.