Емилия Георгиева: Частната болница в Дупница и болницата в Бобов дол не са завели дела срещу Здравната каса
Емилия Георгиева: Частната болница в Дупница и болницата в Бобов дол не са завели дела срещу Здравната каса / netinfo

Частната болница в Дупница и болницата в Бобов дол не са завели дела срещу Здравната каса в Административния съд за получените откази за част от клиничните пътеки, обяви директорът на РЗОК-Кюстендил Емилия Георгиева, на специална среща, на която бяха обсъдени реформите в здравната система. В срещата участваха освен нея и директорите на РЦЗ Христо Кознички, на Центъра за спешна медицинска помощ Анелия Георгиева и областният управител Любомир Анчев.

"Аз бях изненадана от появилата се информация, няма нищо вярно в нея. На частната болница бяха отказани такива пътеки като инвазивна кардиология, където са много високи критериите", каза още Георгиева.

Според нея новата реформа е необходима, за да може пациентите да получават качествени медицински услуги. " Нищо тревожно не се случва. Това се прави за добро на хората. Непростимо е една болница да не работи 24 часа, а да бъде като една поликлиника", заяви директорът на РЗОК-Кюстендил.

10 млн. лв. е бюджета за болнична помощ на Регионалната здравноосигурителна каса- Кюстендил за 2010 г. През миналата година той е бил 13 млн. лв. "Новият бюджет може да се променя с времето стига да бъде доказано, че дадените болници изпълняват реално всичките си дейности", допълни Емилия Георгиева.