Екипът на МИГ Невестино- Кюстендил с първи вариант на Стратегия, готви ново обществено обсъждане
Екипът на МИГ Невестино- Кюстендил с първи вариант на Стратегия, готви ново обществено обсъждане / netinfo

Две еднодневни обучения се проведоха на екипа на МИГ „Невестино-Кюстендил", по две теми: "Структура и управление на Местна инициативна група - МИГ" и "Стратегия за местно развитие за ВОМР - Стратегическа рамка". Проведен бе тренинг с цел разбирането и усвояването на обсъдените въпроси и по-конкретно свързани с така наречения Компетентностен модел на МИГ.

Теоретична част на обучението включваше:
- Структура, съдържание, бюджет и критерии за оценка, съгласно Наредба № 22 от 14 декември 2015 г. за прилагане на подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие" на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие" от ПРСР 2014-2020г.;
- Изследване и проучване на нагласите и желанията, чрез проведено обучение на екипа на МИГ;
Практическата част се състоя в работа по стратегическата рамка - стратегическа цел, приоритети, мерки , процедури, както и работа в групи.

Обученията приключиха и с изготвяне на първоначален вариант за стратегическа рамка на Стратегия за водено от общностите местно развитие. Лектори бяха Ивайло Асенов и Татяна Рулко.

Проведено бе и първото обществено обсъждане на разработваната Стратегия за ВОМР. Изготвена е покана за Второ обществено обсъждане, което ще се проведе отново в КИЦ- Невестино на 29 юли, от 10, 30 ч.