Джулия Сотирова стана Балканска шампионка. Бронз за Рос Мари Чорбаджийска
Джулия Сотирова стана Балканска шампионка. Бронз за Рос Мари Чорбаджийска / netinfo

Джулия Сотирова от карате клуб "Шурикен"- Кюстендил завоюва златен медал и стана Балканска шампионка,  на младша възраст в дисциплината кумите, категория до 50 кг. Бронзов медал в същата категория спечели друга кюстендилка Рос Мари Чорбаджийска, която е състезател на клуб "Мак Доналд". "Джули победи всичките си съпернички категорично с по 8:0 точки", каза за Дарик старши треньорът й Емил Димитров.

Балканското първенство по "карате до" за младша възраст, старша възраст, девойки и младежи се проведе в Йорен, област Балъкесир, Турция. Българският национален отбор се представи отлично и се класира трети отборно, след съставите на Турция и Гърция.

"Илия Качоров остана пети. Много малко не му достигна да се окичи с медал. По лошо стечение на обстоятелствата на едно и също татами играха Антония Станкова и Веселин Димитров, които очевидно несправедливо бяха ощетени от некомпетентен съдийски екип. Такова е мнението и на ръководството на българския нац. отбор. Това се случи и с други български каратеки, които имаха шансове за медали", коментира Емил Димитров.

Антония Станкова и Веселин Димитров заминават за участие на Световното първенство в Мароко на 10 ноември. "Вярваме, че на това престижно състезание, двамата ще покажат класата си и ще бъдат справедливо оценявани", допълни старши треньорът на клуб "Шурикен".