Джебчията обрал Райна Афионлиева получи 18 месеца лишаване от свобода
Джебчията обрал Райна Афионлиева получи 18 месеца лишаване от свобода / Дарик,архив

Присъда- лишаване от свобода за 18 месеца постанови Районен съд- Кюстендил за мъжа, който открадна през 2012 година преди Коледа портфейла на създателката на школата по художествена гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева. Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 22.12.2012 г., в гр.Кюстендил, ул."Цар Освободител" на тротоара пред сладкарница "Неделя", е отнел чужди движими вещи: дамски портфейл на стойност 8 лева, съдържащ банкнота от 50 лева, две банкноти от 5 евро на обща стойност 19.96 лева и монети на обща стойност 3.61 лева, всичко на обща стойност 81.57 лева, от владението на собственика Райна Афионлиева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, мъжът е осъждан. Щетите от престъплението са възстановени.
Служители на реда, от автопатрул забелязват кражбата, спират и хващат престъпника. Това са старши полицай Мартин Манчев и главен полицай Пламен Милошов, на които г- жа Афионлиева благодари чрез Дарик Нюз.
"Дъщеря ми имаше рожден ден. Бях купила торта и цветя и се отправих към пешеходната пътека, да изчакам зелен сигнал. Без да се усетя мъжът е взел портмонето от джоба на палтото ми", разказа веднага след инцидента за Дарик Райна Афионлиева. Джебчията е от ромския квартал "Изток", с основно образование, безработен.