Двудневно обучение на младежи и ден на отворените врати в Районна прокуратура в Дупница
Двудневно обучение на младежи и ден на отворените врати в Районна прокуратура в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Във връзка с отбелязването на деня на Българската конституция и в рамките на организирания „Ден на отворените врати", Районна прокуратура гр. Дупница, в партньорство с Център за обществена подкрепа гр. Дупница проведе двудневно обучение на тема „Правният свят и ролята на непълнолетните в него".

Ученици от гимназия „Христо Ботев" имаха възможност да посетят РП Дупница, за тях бяха подготвени и специални обучителни материали.

Екип от прокурори запозна младите хора с основни понятия на наказателното право и процес. Участниците имаха възможност да се докоснат до работата на прокуратурата и разследването, да участват в практическа симулация по възникване, разследване и решаване на наказателно-правен казус и да посетят изградената в ЦОП гр. Дупница „синя стая".

Административният ръководител на РП Дупница прокурор Даниела Гюрова сподели, че е изключително доволна от младежите, участници в обучението.

Днес се проведе и ден на отворените врати, в който гражданите имаха възможност да се запознаят с функционирането на системата, с възможностите за предоставяне на услуги и информация, с организацията на работа на прокурорите и служителите. През този ден беше осигурен достъп до деловодствата на прокуратурите и срещи с прокурори