Двама шампиони и второ място в отборното класиране за клуб В. и Г. Илиеви
Двама шампиони и второ място в отборното класиране за клуб В. и Г. Илиеви / netinfo

Спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви"- Кюстендил има двама шампиони от Държавния лично- отборен шампионат по за мъже, в класическия стил и се класира втори в отборната надпревара. Милослав Методиев беше повече от категоричен при най- тежките до 130 кг., като тушира по пътя си към финала европейския вицешампион Любомир Димитров, с хвърляне през гърди, а съперника му на финала Калоян Динчев предпочете да не се яви на тепиха. При 98-килограмовите, Иван Иванов победи изненадващо още в първата среща европейския вицешампион за 2013-та Владислав Методиев с 3:2, а на полуфинала прегази и младия Евгени Генчев, еврошампион за кадети от 2013-а с 6:0. В спор за титлата, Иванов надви Асен Табаков с 10:2 точки.
Бронзови медали в тези две категории за Владислав Методиев и Михаил Павлов. Леонид Христов е 7- ми при 98- килограмовите.
Емилиян Тодоров, който се завърна на тепиха след тежка контузия и операция завоюва бронзов медал, като предпочете да не рискува и не излезе в схватката на полуфиналите срещу бронзовия олимпийски медалист Явор Янакиев. Бронзов медал и за Радослав Палчев в категория 66 кг, като той спря национала Константин Стас и отстъпи само на шампиона и бивш съотборник Александър Костадинов. Европейският шампион Костадинов, който се състезава сега за „Миньор"- Перник бе обявен за най- резултатен състезател на първенството. Пети в тази категория е Наско Георгиев.
Айрън Рамадановски победи друг проекто национал Николай Добрев от Варна, в категория 85 кг. Кюстендилският борец се класира 5- ти. Шампион е Христо Маринов, а 7- ми е друг кюстендилец Тошко Тодоров. Тодоров е пожарникар по професия.
Августин Спасов се нареди 9- ти, при най- леките до 59 кг., където безапелационен шампион стана Иво Ангелов. Най- техничният борец на първенството също стартира кариерата си от Кюстендил.
В отборното класиране, първи е тимът на НСА с 69 точки, следван от „Васил и Георги Илиеви"- Кюстендил с 64 т. и „Левски" с 52 т.
„Изключително съм доволен от момчетата. Жребият беше кошмарен и най- големия ни противник не би го подредил така. Направиха страхотни борби", коментира за Дарик главният треньор на клуба Валери Райчев. Той благодари и на бившия си състезател, а сега бизнесмен в САЩ Калин Велинов, който дари пълна екипировка на кюстендилските борци. Велинов е 5- ти от ЕП и многократен републикански шампион.
Мирослава Велинова спечели сребърен медал при жените, в категория 69 кг. Валентина Райчева доказа, че който го може си го може и завоюва бронзов медал за клуб „Васил и Георги Илиеви", където вече е треньор, но така донесе точки за отбора.

Двама шампиони и второ място в отборното класиране за клуб "В. и Г. Илиеви"
netinfo

Трето място и за Галя Аначкова при 55 кг, където шампион е бившата възпитаничка на кюстендилската школа Евелина Николова. Пети места за Нели Шомева и Ани Димитрова, категория 60 кг.
Отборното класиране оглави тимът на "НСА-Академик" с 63 т., следван от съставите на "Херкулес"- Ямбол с 52 т. и "Левски" с 39 т.