Дупница
Дупница / netinfo
Среща на директорите на учебни заведения с представители на полицията се проведе в Дупница. На нея беше обсъдена готовността за старта на учебната година. Между 9 и 10 часа ще бъде откриването на учебната година в различните училища в община Дупница. По време на среща между директорите и представители на РУ Дупница стана ясно, че както и досега ще има полицейско присъствие до всяко училище, а там където трафика е по-голям ще има повече от един полицай. Патрули ще застъпят още в 8.30 часа сутринта, за да се гарантира безопасния старт на учебната година. На възлови места дежурни служители на полицията ще има до 12.30 часа.
Директорите поискаха общината да потърси начин да се справи с бездомните кучета около училищата. По време на срещата стана ясно, че учебниците за първи клас вече са предоставени на училищата. Същевременно в Дупница все още част от пешеходните пътеки пред не са освежени и подготвени преди първия учебен ден.
Това е задължение на община Дупница. От отдел „Транспорт” увериха, че до началото на учебната година маркировка ще бъде положена.