Депутатите Калфин и Петров с общ ангажимент към жителите на Големо село
Депутатите Калфин и Петров с общ ангажимент към жителите на Големо село / ПП ГЕРБ- Кюстендил

Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин и инж. Петър Петров- народен представител от БДЦ, поеха общ ангажимент към жителите на Големо село. От години в бобовдолското село няма водоснабдяване в гробищния парк и се налага хората да си носят вода от вкъщи.
"Преди време, на моя приемна в селото поех ангажимент да помогна за отстраняването на проблема с липсата на канализация. Потърсих за съдействие г-н Петър Петров, защото смятам, че когато става въпрос за развитието на региона, е важно да работим заедно. Само така наистина могат да се случват хубави неща в областта ни", коментира депутатът Калфин. Инж. Петър Петров от своя страна допълни, че е намерено решение как да се осигури вода за гробищния парк в селото.

Депутатите Калфин и Петров с общ ангажимент към жителите на Големо село
netinfo

"Има възможност да се включи вода от ТЕЦ'- а и да се осигури необходимата техника от там. Нужни са около 500 лв. за купуване на тръби. Заедно с г-н Калфин ще ги осигурим от личните си средства. В понеделник ще задвижим нещата и смятам, че до десетина дни проектът ще бъде завършен", коментира депутатът от БДЦ.
На срещата в Големо село присъства кметът на населеното място Васил Василев, областният координатор на БДЦ Харалампи Златанов, общинските ръководители на ГЕРБ и БДЦ в Бобов дол - Росица Борисова и инж. Илиян Илиев.

Депутатите Калфин и Петров с общ ангажимент към жителите на Големо село
netinfo

Кметът на селото Васил Василев благодари за съдействието, оказано от двамата депутати и припомни, че само до преди няколко месеца е завършен новия покрив на черквата в селото. След поет ангажимент от областния координатор и народен представител Кирил Калфин, ПП ГЕРБ осигури 5 000 лв. за ремонта на храма "Света Троица".