Деца от ОДК се включиха с флашмоб в акция под мотото „Посланията на есенния лист
Деца от ОДК се включиха с флашмоб в акция под мотото „Посланията на есенния лист / ОДК

За пета поредна година Обединен детски комплекс в Кюстендил съвместно с РУ на МВР - сектор „Пътна полиция" проведе акция под мотото „Посланията на есенния лист". Тя бе част от Националната кампания по превенция на пътните злополуки „Зима".
Инициативата се проведе на пешеходната пътека на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър" и „Княз Дондуков". Под формата на флашмоб децата от театралната школа с ръководител Ани Кръстева демонстрираха правилното поведение на децата-пешеходци на пътя.

Деца от ОДК се включиха с флашмоб в акция под мотото Посланията на есенния лист
netinfo

 


Заедно с това деца от ОУ „Даскал Димитри", участници в театралната школа и клуб „Съхрани българското", раздаваха на водачите на моторни превозни средства и на пешеходците листовки с послания за шофиране с намалена скорост през есенно-зимния период, за даване предимство на пешеходците, за подготовка на автомобилите за зимата. Есенният лист, който те им поднасяха е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон, пожелание за здраве и живот - което е най-необходимо на участниците в движението по пътищата.

Деца от ОДК се включиха с флашмоб в акция под мотото Посланията на есенния лист
netinfo


Целта на инициативата е да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.

Деца от ОДК се включиха с флашмоб в акция под мотото Посланията на есенния лист
netinfo