Дарик разследва сигнал за работата на Дневният център за деца с увреждания
Дарик разследва сигнал за работата на Дневният център за деца с увреждания / netinfo

 Сигнал бе подаден от нашата слушателка и читателка на сайта dariknews.bg  Елена Атанасова от Кюстендил, че в Дневният център за деца с увреждания в града персонала не се грижи за децата. Според нея те много често са в болнични и отпуска, което принуждава родителите да плащат допълнително на рехабилитатори и логопеди. Атанасова сподели още, че близо 70 % от децата не посещават вече центъра, именно заради тези проблеми.

 Реших първо да отида на място в центъра за да видя какво е становището им и има ли проблем там. Според директорката Светослава Макенджиева проблем между родители и персонала няма. От капацитет за 24 деца, центъра се посещава всеки ден от 20. В момента на нашата проверка се оказа, че от персонал 15 души отсъстваха само 3- ма, които са в отпуска. Ето какво отговори директорът Светослава Макенджиева на въпрос отсъстват ли често хората от персонала ? /чуй запис 1/

 Освен директорът решихме да отидем и по- далеч. Дневният център за деца с увреждавия е на подчинение на община Кюстендил. Към момента няма подадени жалби от родители срещу персонала на центъра. Прекият началник, към който е пречислен центъра в общината е началникът на отдел "Социални услуги и жилищно настаняване" Радостина Васева. Ето какво показа нейната проверка ? /чуй запис 2/

 Сега ще си позволя един личен коментар. Не знам госпожо Макенджиева, какво според вас означава да отсъства персонала често. Но за последните 2 месеца да има 16 болнични при 15 души персонал ми се вижда доста много. Не мога да разбера и този персонал, който чак толкова много се разболява от гледането на тези деца за да излиза толкова често болнични.

Дами и господа от персонала, ако ви е трудно да работите там просто напуснете за да може тези деца да бъдат обслужени от хора, на които им се занимава и искат да помогнат на тези малчугани.