Дадоха разрешения за извършване на въздушно третиране на черешови масиви
Дадоха разрешения за извършване на въздушно третиране на черешови масиви / netinfo

Областна дирекция по безопасност на храните Кюстендил издаде разрешение за извършване на въздушно третиране на черешови масиви на:
1. ЗКПУ „Струма" в с. Мурсалево, община Кочериново, местност „Клюваро". Третирането с хеликоптер ще се проведе в периода 15-17 май от 800 до 1100 часа с фунгицида Делан 700 ВДГ и инсектицида Децис 2,5 ЕК.
2. Земеделският производител Йордан Костов в гр. Дупница. Третирането с хеликоптер ще се проведе в периода 14-16 май от 800 до 1100 часа с инсектицида Вазтак Нов100 ЕК.
3. Земеделският производител Красимир Ушатов в с. Боровец, общ., местност „Рибо" и „Валоже". Третирането с хеликоптер ще се проведе в периода 14-16 май от 800 до 1100 часа с инсектицида Вазтак Нов100 ЕК.

Посочените продукти за растителна защита са регистрирани за борба срещу листогризещи гъсеници, фунгицида - срещу ранно кафяво гниене. В деня на пръскането да се ограничи достъпа на хора и животни до гореописаните местности и да се вземат мерки за опазване на пчелните семейства от отравяне според изискванията на Наредба № 15 за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растително-защитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.