Цветелина Кирилова организира спортен детски празник в Кюстендил
Цветелина Кирилова организира спортен детски празник в Кюстендил / архив

Спортен детски празник организира в Кюстендил треньорът по лека атлетика Цветелина Кирилова. Той ще бъде за деца от 7 до 12 години. Идеята е от една от програмите на Международната атлетическа федерация.

„Целта е да се привлекат децата към спорта под формата на игра. Да се запознаят с първите стъпки в леката атлетика. Аз съм един от първите инструктори на тази детска атлетика. Няма да има победители и победени, за всички деца ще има награди. В България такива турнири се провеждат от около 2 години в около 30 града, но аз не го организирах досега в Кюстендил, защото тук базата е много лоша.  Имах надежда, че нещата ще се променят, но това не стана. В такова състояние няма стадиони и в Ирак, и Иран. Въпреки, че пътеките не стават за тичане, празника ще го направим на тревната площ", заяви за Дарик Цветелина Кирилова. Детският спортен празник ще се проведе на 23 май от 10 часа, а ден по- рано ще има семинар,  на 22 май от 15 часа в сладкарница „Шампиони". На него ще бъдат обучавани инструктори за турнира. Детският празник,  Цветелина Кирилова го организира сама без спонсори. Според нея,  децата не спортуват достатъчно.

„Спортната култура от година на година става все по- зле. Физическото възпитание на децата трябва да бъде поне 3 пъти седмично. Здравето на децата се изгражда именно със спорт. Да излязт от къщите си и да не стоят постоянно пред компютрите", допълни Кирилова.