Черна котка мина път на Христо Пенов на писта Пауталия- 3 кръг от РШ
Черна котка мина път на Христо Пенов на писта Пауталия- 3 кръг от РШ / Личен архив

Изключителен малшанс имаше кюстендилският картинг шампион Христо Пенов, по време на 3- тия кръг от Републиканското първенство на писта "Пауталия". Пенов попадна в капан, след като се удариха няколко пилоти, завъртя се и остана последен в първия манш, в клас "Mini". В началото на втория манш кюстендилецът трябваше да спре и сам да поправя машината си, защото му се счупи стойка на двигателя. Христо обаче не успя да се пребори с времето и изискването да има 75% от обиколките или 12 на брой и остана извън класирането, без точки от манша.

"Черна котка" мина път на Христо Пенов на писта "Пауталия"- 3 кръг от РШ
netinfo

Алекс Златанов бе най- бърз на този старт в Кюстендил при "Mini", като прибави към актива си 45 точки, следван от Паоло Христов с 36 и Александър Димитров с 31 т. Христо Пенов добави само 6 точки за генералното класиране от този старт.
Златанов води и в генералното класиране след първите 3 кръга със 119 точки, следван вече от Александър Димитров с 96 и отстъпилия на трета позиция Христо Пенов от КК "Кюстендил" със 78, следват Паоло Христов и Любомир Гърков със 70 т.
Любомир Малкочев спечели състезанието на писта "Пауталия" в клас "Mini BG", следват Марк Баневски и Ангел Валентинов.

"Черна котка" мина път на Христо Пенов на писта "Пауталия"- 3 кръг от РШ
netinfo

Иван Влъчков бе най- бърз в клас "Rotax Max Junior", на почетната стълбичка се качиха Давид Будев и Юлиян Серафимов.
В клас DD2, най- добро време дадоха Васил Коларов и Симеон Симеонов.
Мишел Георгиев разби конкуренцията в клас KZ2, като спечели и двата манша на кюстендилска земя. В общото класиране го следват Александър Стоев и Александър Цветанов. Фаворитът Владимир Арабаджиев е 6- ти в класирането за 3- тия кръг, но продължава да води в генералното подреждане след всички стартове. Той има 110 точки, пред Павел Лефтеров с 86 т. и Александър Стоев с 81 т.

"Черна котка" мина път на Христо Пенов на писта "Пауталия"- 3 кръг от РШ
netinfo

"Всичко протече по правилата. Новата част се хареса много на пилоти и представители на федерацията. Състезанието стана много по- интересно. За съжаление, Христо Пенов нямаше ден", коментира директорът на старта, майсторът на спорта Тошо Аначков. Кюстендил ще бъде домакин и на последния кръг и закриването на първенството.

"Черна котка" мина път на Христо Пенов на писта "Пауталия"- 3 кръг от РШ
netinfo