Представяне на листата
Представяне на листата / netinfo
“БСП за България” представи листата си с кандидати за народни представители в Кюстендил, водена от членът на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов. Срещата със симпатизанти в голямата зала на читалище “Братство 1869” започна с химна на РБългария. Представена бе листата за 10- ти избирателен район- Кюстендил.
Под №2 е досегашният депутат, стоматологът д- р Иван Ибришимов. №3- общинският съветник в Кюстендил, адвокат Мая Шишкова. №4- председателят на БСП- Кюстендил Иван Каракашки. №5 е д- р Борко Исаков от Дупница, началник на АГ отделението във Втора градска болница. №6 е председателката на “Русофили”- Бобов дол Василка Ламбрева, под №7 е председателят на БСП в Сапарева баня Явор Дамянов, а под №8 е общинският съветник в Кюстендил и земеделски производител Мирослава Костадинова.
БСП откри кампанията си в Кюстендил с красивия български фолклор, представен от ТФ “Бистрица” от село Соволяно и изпълнение на песента “Една българска роза” от певицата Калояна Русева.
Гост на събитието бе членът на ИБ на БСП и председател на БСП в София Калоян Паргов.

Представяне на листата
netinfo


Водачът на листата Валери Жаблянов призова промяната в България да започне на 26 март, с вот с №10 в бюлетината, с подкрепа на кандидатите на коалиция “БСП за България”.
“БСП е партията, която разчита на хората, които разчитат на труда и възможностите си.
БСП е доказала през десетилетията, че успява да намери баланса между строителството и потребностите на обикновения човек, да осигури на децата образование. България се нуждае от една дълбока промяна. Ние трябва да дадем нова насока на развитие на българското общество, което да си даде сметка, че и без чуждестранни инвестиции, може да се справи. 2 десетилетия чакаме чуждите инвестиции, евроатлантическите ценности, а резултата е нулев”, заяви водачът на листата Валери Жаблянов. Той бе категоричен, че децата на България напускат страната по необходимост, а не защото не я обичат.

Представяне на листата
netinfo


 
“Всички онези български граждани, напускайки нашата родина, защото нямат работа, защото не могат да отидат на качествено здравеопазване или искат да изучат специалности, които ги няма в българските университети, се обръщат към онези общества, в които тези въпроси са разрешени, с помощта на държавата. Там, където държавата предоставя стипендии, където създава условия за квалификация, там където държавата, когато нямате възможност да отидете на лекар, ще бъде заплатено от обществени фондове. Това не е фантастика. Това го има в редица европейски държави, имаше го и в един период от нашата история, който днес някои неоправдано наричан носталгия. Това не е носталгия , а стремеж към друго общество, стремеж към бъдещето.  Аз към убеден, че децата на България ще се преборят за него. Социалистическа България не е погребана, тя е в съзнанието на всеки един от гражданите живели в нея, които са имали възможност да се докоснат до нея. И затова, тази държава днес не е носталгия, а е идеал за мнозина. Днес България иска справедливост. БСП, партията е жива и остава вярна на идеала си. БСП има възможността, кадрите, да постигне този прелом в общественото развитие, който ни е необходим. Преломът, трябва да започне на 26 март. Победа!”, заяви Валери Жаблянов.

Представяне на листата
netinfo


Водачът на листата на БСП в регион Кюстендил се надява българските граждани да повярват, че има някои който мисли за тях, освен за себе си.
“Промяната трябва да се усети, защото новите хора действат по- различно, законът трябва да е закон, не произвол, държавата да е на всички, а не да е собственост на 5 души. Да има възможности за българските граждани, независимо къде живеят, гарантирани от държавата. Това е въпрос на друг вид политическа и държавна организация. Срещу такъв тип държава ще има огромна съпротива, на първо място-съпротивата на невежеството”, заключи Жаблянов.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Дарик- Кюстендил