Административен съд - Кюстендил отваря врати за гости в петък
Административен съд - Кюстендил отваря врати за гости в петък / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Административен съд - Кюстендил организира „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ", който ще се проведе на 28.03.2014 година / петък /, от 09.00 до 16.00 часа. Гражданите ще могат да посетят сградата на съда и да се запознаят с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация, с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, с интернет страницата на съда и с възможностите за получаване на информация от този източник.
Всяка група посетители ще има специална среща с административния ръководител, който ще ги запознае със структурата на институцията.
Съдия от Административен съд - Кюстендил ще запознава посетителите със структурата на съдебната система, със спецификата на работата на магистратите и с функциите на административния съд. Специално внимание ще бъде обърнато на Правилата за посещение в съда и за присъствие в съдебна зала.
За участие в деня на отворените врати са поканени ученици от средните училища, както и всички граждани на гр. Кюстендил.
При проявен интерес към инициативата, всеки има възможност да зададе въпроси, свързани с работата на съда, като ги изпрати на e-mail: adm.kas@mbox.contact.bg .
Провеждането на „Ден на отворени врати" в органите на съдебната власт е заложено в Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет за 2014 год. и има за цел популяризиране дейността на съда, повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.