Абитуриентите от ПМГ- Кюстендил с най- добри оценки на матурите
Абитуриентите от ПМГ- Кюстендил с най- добри оценки на матурите / Влади Владимиров

"Добър- 4, 19" е средната оценка от матурата по български език и литература в Кюстендилска област, при явили се на изпита 1 139 ученици. "Много добър- 5, 10" е средния успех по математика, физика и химия. География и икономика бе най- желания предмет за втора задължителна матура, като средния успех в областта е "Добър- 3, 59", при явили се 450 зрелостници.

На първо място в Кюстендилска област е ПМГ, с успех "Много добър 5, 25", следвана от Гимназия "Христо Ботев" с 4, 87 и Езикова гимназия "Д- р Петър Берон"- Кюстендил с 4, 79. На последните три места са ПГ по дървообработване и горско стопанство със среден успех- "Среден- 3, 09", ПГ по лека промишленост с 3, 07 и ПГ по селско стопанство- 2 69.

ПМГ е на първо място в класацията от изпита по български език и литература и в тази от втория задължителен държавен изпит като цяло. Училището е №1 във философския цикъл, химия, физика и английски език.

СОУ "Св. Паисий Хилендарски"- Дупница  е с най- добри резултати от матурата по математика- "Много добър- 5, 39". Зрелостниците от Езиковата гимназия са с най- добри оценки от изпитите по история и цивилизация- "Много добър- 4, 76", и по география и икономика- 4, 50.

Дупнишката гимназия "Христо Ботев" е на първо място по биология с "Отличен- 5,75".