75 души от област Кюстендил са настанени за болнично лечение след усложнения от COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.

56 нови случаи на коронавирус в Кюстендилско

В COVID отделението на болницата в Кюстендил има хоспитализирани 34 души. Трима от тях са на интензивно лечение, други двама пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 

Към този час в COVID отделението на Общинската болница в Дупница има настанени за лечение 20 души. Един от тях е в реанимация, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В COVID отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", град Дупница са настанени за лечение 21 души. Един е на интензивно лечение, 11 пациенти са на кислород, като от тях трима са в потежко състояние.

Увеличава се броят на пациентите с COVID-19 в болниците в Кюстендилско

През изминалото денонощие са починали двама мъже от община Дупница, с придружаващи заболявания - на 79 години и на 50 години.

Положителните случаи с COVID 19 в областта през изминалото денонощие са 26. По общини новозаразените лица са: Кюстендил - 12, Дупница - 10, по един нов случай в Бобошево, Рила, Сапарева баня и Трекляно. 
Агенция "Фокус"