72 души са на лечение в трите болници в региона
Увеличава се броят на пациентите с усложнения от COVID-19 в болниците на територията на област Кюстендил,  съобщиха от Областния оперативен щаб.

Трима души от Дупница починаха след усложнения от COVID-19

72 души са на лечение в трите болници в региона. В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 34 души. Двама от тях са в реанимация, други двама души също са в по-тежко състояние.

Останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“ в Дупница са настанени за лечение 18 пациенти.

Един от тях е на интензивно лечение, а други девет са на кислород и в средно тежко състояние. Към днешна дата в COVID отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 20 души. От тях шестима пациенти са на кислородна терапия.

Бебе е сред новозаразените с коронавирус в Дупница

За дните от 10 до 12 септември новите положителни случаи с COVID-19 в област Кюстендил, са 31. По общини новозаразените лица са: Дупница - 15, Кюстендил - 12, Кочериново - 2, в Рила и Сапарева баня има по един нов случай. 
Агенция "Фокус"