/ IStock
Петима души са починали
В рамките на три дни в област Кюстендил има 53 нови положителни проби за коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Най-голям брой новозаразени лица има в община Кюстендил - 40, в Дупница са осем, по две положителни проби има от общините Рила и Кочериново, само един е новият случай в община Сапарева баня.

41 нови случаи на COVID-19 в Кюстендилско, почина жена

50 души се лекуват в COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Трима от тях са на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са в средно тежко състояние. 16 лица са хоспитализирани към този час в COVID-отделението на Общинската болница в град Дупница.

Трима от тях са на кислород и в тежко състояние, други трима души са в средно тежко, но също на кислород. В COVID-отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница също са хоспитализирани 16 души.

Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в средно тежко състояние. Петима души са починали през изминалите три дни. Те са от община Кюстендил и са имали придружаващи заболявания
Агенция "Фокус"