/ iStock/Getty Images
За последното денонощие в област Кюстендил има регистрирани 41 нови случая на коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

51 новозаразени в Кюстендилско

В община Кюстендил заразени с инфекцията, са 19 души, в Дупница - 14, в Рила - 4, Бобов дол - 2, по един нов случай има в общините Невестино и Трекляно. В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница към днешна дата са хоспитализирани 18 души.

От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. 24 са към днешна дата настанените за лечение пациенти в COVID-отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - Дупница.

Шестима с COVID-19 са починали в Кюстендилско в рамките на 3 дни

Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние. Хоспитализираните лица към този час в COVID-отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил, са 59.

Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. През изминалото денонощие има починала 81-годишна жена от община Кюстендил, която е имала придружаващи заболявания. 
Агенция "Фокус"