/ iStock/Getty Images
103 души се лекуват от коронавирусна инфекция в трите болници в област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

Нови 51 положителни проби с коронавирусна инфекция има в областта през изминалите 24 часа. В община Кюстендил новозаразените с коронавирус лица, са 24, в Дупница – 16, в общините Сапарева баня и Бобошево са трима с положителни проби, в Рила и Кочериново са по два новите случая, а в Бобов дол - един.

Шестима с COVID-19 са починали в Кюстендилско в рамките на 3 дни

Към днешна дата в COVID-отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 20 лица. От тях осем са на кислород и в по-тежко състояние. В рамките на деня предстои изписване на излекуваните.

В COVID-отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 28 души. Един от тях е на интензивно лечение, голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Към този час 55 лица са настанени за лечение в COVID-отделението на болницата в Кюстендил. Трима от тях са интубирани и на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние. 
Агенция "Фокус"