Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил
Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил / НЧ Братство 1869
Изтече крайният срок за участие в Дванадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил 2018, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 312 поети с 936 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и членове - литературният критик Константин Еленков, Пламен Анакиев - редактор и издател, и кюстендилските поети Благой Ранов и Методи Джонев.
Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището": www.bratstvokn.org.
Официалното награждаване ще бъде на 30 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869”, зала „Велики учители”.
 
Дарик- Кюстендил