2 040 закуски за децата приговя Ученическо хранене, осигурява обяда на 840 ученици
2 040 закуски за децата приговя Ученическо хранене, осигурява обяда на 840 ученици / netinfo

 2 040- те закуски за децата от първи до четвърти клас в основните училища, които се осигуряват по програма на социалното министерство вече се правят в новата кухня в шесто основно училище.

  „Обхващайки децата сутрин и на обяд, осигуряваме наистина здравословна храна за подрастващите за по- голямата част от деня им", коментира Мая Ангелова, директор на общинско предприятие „Ученическо хранене".

Увеличен е броят на работещите в „Ученическо хранене". С решение на общинския съвет в предприятието от 15, служителите са нараснали на 28 души. Приготвяните порции за обяд пък са се увеличили от 440 на 840.

  "Голям е и интересът към предлагания от предприятието кетъринг. От скоро организираме и детски рождени дни в сладкарницата на стадион "Осогово", която ни предостави общината. Интересът е почти ежедневен", коментира Ангелова.

 РИОКОЗ извършва проверки в училищните бюфети във връзка със забраната за продажба на вредни храни, но за да е по- голям ефектът от наредбата, ограниченията  трябва да засягат периметър от поне 100 метра около района на учебните заведения, е мнението на Ангелова.