"Партньори" в Индия
"Партньори" в Индия / netinfo
Продължително, леко изтощително, но изключително опознавателно и обогатяващо пътуване реализираха танцьорите от ТФ "Партньори" в Азия.

Много емоции, нови приятелства и нови познания съпровождаха всеки ден от интензивната програма, подготвени от организаторите на 14тия международен фолклорен фестивал „Удбав удсав“ гр. Гвалиор, Индия.

"Партньори" в Индия
netinfo

"Партньори" в Индия
netinfo

Кюстендилските представители имаха възможност да се срещнат с кмета на Гвалиор, както и с представители на много образователни и културни институции в многомилионния град, да се докоснат до културата, традициите и душевността на гостоприемния индийски народ.

"Партньори" в Индия
netinfo

"Партньори" в Индия
netinfo

Нашите танцьори имаха поредица от участия, в рамките на фестивала, като навсякъде впечатляваха с добро настроение, бързи ритми и стилни костюми. Нашият танцов фолклор е относително непознат за публиката, но бе много добре приет по време на всички концерти. Нашите танцьори взривиха многобройната публика с традиционни български танци, предимно от шопска и пиринска етнографска област.

"Партньори" в Индия
netinfo

Много богата съпътстваща програма бе предложена от организаторите – посещения на емблематични за региона и за Индия културни паметници – мавзолея на Тансен и двореца в Гвалиор, Тадж Махал и червената крепост в Агра,

Дворец на ветровете и Кехлибареният дворец в Джайпур, най-високата каменна кула Кутб, храм Акшардам, Индия гейт, Червената крепост и храма във форма на Лотос в столицата Делхи.  

"Партньори" в Индия
netinfo

Интересно и ползотворно бе сътрудничеството, комуникацията и обмяната на опит с останалите международни групи от Ирак, Киргистан, Словакия, Бангладеш, Шри Ланка и Южна Корея. Изключително богат и красив букет от различни култури, ритми и невероятен колорит!  

"Партньори" в Индия
netinfo

Трудно е да се опише с думи всичко, което преживяха "Партньори" в петнадесетдневното си турне, но най-трудно е да се опише гостоприемството и всеотдайността на домакините. Много съпровождащи участията дейности, много общуване, много нови приятелства, които ще запазят за дълго топлината в сърцата на всички, които бяха част от това турне!

"Партньори" в Индия
netinfo