13 кюстендилци от Осогово волей мерят сили в Любителска лига, с Летящите кюфтета, Куцата медуза и др.,
13 кюстендилци от Осогово волей мерят сили в Любителска лига, с Летящите кюфтета, Куцата медуза и др., / netinfo
13 кюстендилци от "Осогово волей" мерят сили в Любителска лига
22795
13 кюстендилци от "Осогово волей" мерят сили в Любителска лига
  • 13 кюстендилци от "Осогово волей" мерят сили в Любителска лига

"Осогово волей" е първият отбор извън София, който се записа за участие в Любителската волейболна лига. В нея се състезават 40 отбора, разделени в 2 дивизии- "А" и "Б". Кюстендилският тим участва в "Б" дивизия и група "С", заедно с отборите- "Evergreen Volley", "Deloitte", "Addicted- B", "Тракия" и "Ламугите".

13 са играчите в "Осогово волей": 1- Кирил Котев; 9- Веселин Николов; 11- Катя Щърбева; 14- Иво Анев; 10- Атанас Апостолов; 12- Георги Димитров; 5- Бисер Василев; 7- Явор Христов- капитан; 8- Иван Иванов; 2- Валери Анастасов; 3- Младен Кръстев; 4- Бойко Стамболийски; 6- Николай Григоров.

В първият си мач кюстендилските волейболисти победиха с 3:0 гейма "Addicted-B". В отделните части на 25: 21, 25: 20 и 26: 24. В неделя е срещата им с "Ламугите". До края на годината предстоят 2 мача в Кюстендил.

"Събираме се от 7- 8 години всяка събота и неделя и играем волейбол. Някои беше видял в интернет за лигата и решихме да се запишем", разказа за Дарик Веселин Николов. "Целта е да излезем от групите и защо не- да влезем в "А" дивизия", каза Атанас Апостолов.

"Събира ни тръпката и любовта към волейбола", допълни Иво Анев. "В първия ни мач се представихме отлично, като се има предвид и, че момчетата не са се занимавали професионално с волейбол", обобщи разпределителят Катя Щърбева.

За по- любопитните ето и част от другите отбори в лигата- Летящите кюфтета, Куцата медуза, Тримесечно отчитане, Холестеролни лъвове, Тигрите, Машините, Звездовищата и др.