12 случая на ентероколит и 17 на варицела констатират от РИОКОЗ
12 случая на ентероколит и 17 на варицела констатират от РИОКОЗ / netinfo

  12 случая на ентероколит, 17 - на варицела и два- на салмонелоза са регистрирали епидемиолози от РИОКОЗ Кюстендил за периода от 29 юни до 3 юли в Кюстендилска област. Не са регистрирани епидемични взривове. Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания е  19,12 %00, съобщават още от инспекцията.

  Извършени са били 54 текущи и тематични проверки и проверки на издадени предписания  в лечебни  заведения, 29 епидемиологични проучвания. Направен е и контрол върху стерилизационна апаратура.

  Здравните инспектори от отдел "Контрол на хранителни обекти и храни" са извършили 75 инспекции в обекти за производство и търговия с храни на поверения им за контрол район.  При извършените проверки са съставени  12 констативни протокола и 5 броя предписания.

  Извършени са и 42  проверки по текущия здравен контрол. Не са констатирани нарушения на здравните изисквания. Направени са и 6 проверки на химични вещества и препарати  в търговската мрежа и са взети 3 проби  вода от минерални водоизточници за  микробиологичен анализ.